Tel: +40772152861 | E-mail: [email protected]

În cât timp se schimbă un obicei alimentar nociv

Mar 12, 2024

Aud mereu prostia că formarea unui obicei poate dura între 18 și 256 de zile, dar ce-ar fi dacă v-aș spune că asta e o prostie și că uneori, totul se poate schimba în doar câteva secunde?

Da, ați auzit bine.

Deși neurologia și practica obiceiurilor pe termen lung sunt esențiale, există un factor și mai puternic în joc: decizia interioară.

Adevărata întrebare nu este cât timp ne ia să adoptăm un obicei, ci cât de mult timp ne petrecem negociind cu noi înșine despre importanța lui.

Gândiți-vă la acest scenariu: dacă un doctor v-ar spune că sănătatea voastră depinde de un simplu gest, cum ar fi luarea unei pastile zilnice, cât timp v-ar lua să integrați acest obicei în rutina voastră? Probabil doar câteva secunde, nu-i așa?

Asta pentru că, în acel moment, decizia interioară este clară și neclintită. Nu există spațiu pentru negociere; știți că este ceva ce pur și simplu trebuie făcut pentru binele vostru.

Dar când vine vorba de obiceiuri precum mâncatul sănătos negocierile interioare pot deveni mai complexe. Sigur sunt aici oameni care încearcă să își formeze acest obicei de ani de zile, dar fără succes. De ce? Pentru că, în adâncul lor, încă mai există îndoieli și negocieri.

Așadar, vă invit să reflectați la următoarea întrebare:

👉 Ce obiceiuri vreți cu adevărat să integrați în viața voastră? Ce decizii trebuie să luați pentru a face acele schimbări să se întâmple? Sunteți dispuse să încheiați negocierile?